Sărbătoarea hramului Capelei ”Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul” a Protopopiatului Onești a debutat cu slujba Vecerniei celei Mari.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în seara zilei de 7 mai a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia de către un sobor de preoți din protopopiatul Onești, condus de părintele Protoiereu Ioan Bârgăoanu, avându-l invitat pe Părintele Protosinghel Antipa Burghelea de la Mănăstirea Antim – Paraclis Patriarhal.

Răspunsurile la strană au fost date de către Grupul Psaltic ”Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul” al Protopopiatului Onești, condus de către părintele secretar Petru Pavăl.

Bucuria sărbătorii hramului se va desăvârși mâine, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în duminica a 3-a după Paști – a Mironosițelor, când este pomenit și Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul (8 mai).

Apostole al lui Hristos de Dumnezeu iubite, grăbeşte de izbăveşte pe poporul cel fără de răspuns. Că te primeşte când cazi către El, Cel ce te-a primit când te-ai rezemat pe pieptu-I; pe Care roagă-L, de Dumnezeu cuvântătorule, şi norul păgânilor cel pus asupra noastră să-l risipească, cerându-ne nouă pace şi mare milă.

(Troparul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul)

FOTO Credit: FaceBook – Părintele Florin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *