Drumul spre Împărăția lui Dumnezeu pornește din Biserica – Punerea pietrei de temelie a Bisericii cu hramurile “Sfinților Români” și “Sfinții Mucenici doctori fără de arginți Cosma și Damian” din Protopopiatul Onești.
   

Astăzi, 1 noiembrie 2021, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului , PC. Pr. Protopop Ioan Bârgăoanu, în comuniune de rugăciune cu preoți din Protopopiatul Onești, în mijlocul credincioșilor Parohiei Red, a sfințit locul pe care va fi zidită Biserica parohială cu hramurile “Sfinților Români” și “Sfinții Mucenici doctori fără de arginți Cosma și Damian”, din fața cimitirului Red al Municipiului Onești.

Actul liturgic oficiat astăzi preîntâmpina sfințirea temeliei bisericii, care va fi oficiată ulterior de IPS Părinte Ioachim, în semn de Binecuvântare pentru împlinirea lucrărilor ce vor urma pentru finalizarea lăcașului de cult.

Necesitatea unei biserici în proximitatea cimitirului Red a fost marcata în cuvântul de învățătură pe care Pr. Protopop Ioan Bârgăoanu l-a ținut celor prezenți, accentuând importanta rugăciunii pentru cei adormiți, ca o prelungire și o continuitate a dragostei care ne leagă pe fiecare dintre noi de cei care s-au mutat în viata veșnică.

Importanta acestui proiect atât pentru Parohia Red, cât și pentru comunitatea Onesteana a fost conferita și de prezența oficialităților Administratiei Municipalității Onești, în persoana Domnului Consilier Alexandru Cristea, delegatul Domnului Primar Victor Laurențiu Neghină și a Domnului Director Gelu Marcu, alături de consilieri ai Parohiei, implicați activ în derularea lucrării de zidire a lăcașului de cult.

La final, Pr. Paroh Florin Ursu a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru toată dragostea părintească oferită, Pr. Protopop pentru tot suportul moral, tuturor oficialitaților care au răspuns invitație, cât și numeroșilor credincioși care au rupt din timpul lor pentru a scrie o pagină în istoria parohiei nou înființate.

Dumnezeu să binecuvânteze pe cei ce iubesc podoaba casei Sale și să-i sporeasca tânărului Preot Paroh Florin Ursu, entuziasmul tinereții, darul rugăciunii și bucuria slujiri!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *