În seara de 14 martie a.c., la biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Onești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhipăstorul Romanului și Bacăului, a avut loc un concert de pricesne intitulat Emoție și rugăciune  Icoana Răstignirii în culorile Muzicii Creștin-Ortodoxe, în interpretarea preoților și arhidiaconilor membrii ai “Coralei Armonia” din Constanța.

Această seară de suflet pentru credincioșii oneșteni a venit ca mângâiere și totodată întărire în acest început de Post al Pătimirilor Domnului Nostru Iisus Hristos.

În cadrul concertului au fost interpretate cântări închinate Mântuitorului Nostru Iisus Hristos, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, cât și pricesne pe versurile – Apostolul poet al închisorilor comuniste, Radu Gyr.

La finalul concertului, părintele protopop Ioan Bârgăoanu a oferit daruri de suflet membrilor ”Coralei Armonia” constând în odoare bisericești, printre care și ultima ”Carte de rugăciuni” alcătuită de Înaltpreasfințitul Părinte IOACHIM.

Biserica Sfântul Ierarh Nicolae este cea mai veche biserică din Municipiul Onești, fiind construită între anii 1843 – 1849 pe temelie nouă de piatră, de către Ctitorul Alecu Ciaur Aslan, mare Hatman. De la el se păstrează catapeteasma și un număr de icoane praznicale, toate pictate de marele pictor Gheorghe Tătărăscu.

 

Foto credit: MEDIA UP Solutions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *